Този позитивен ежедневен ритуал на изпълнителния директор на Microsoft Сатя Надела е безумно прост, но

...
Този позитивен ежедневен ритуал на изпълнителния директор на Microsoft Сатя Надела е безумно прост, но
Коментари Харесай

5-секунден сутрешен ритуал, който ще ви помогне да се настроите за успех

Този положителен ежедневен ритуал на изпълнителния шеф на Microsoft Сатя Надела е безумно прост, само че изгодите му са подкрепени от научни изследвания.

Много сполучливи хора обичат да приказват за рисковите си сутрешни ритуали , които ги вършат още по-успешни.

Например Тим Кук от Apple се разсънва в миг, когато множеството от нас спят деветия си сън – в 3:45 ч. На разсъмване Ричард Брансън сърфира, а Тони Робинс всяка заран си взема мразовит душ. Но има и изключения.

Например Джеф Безос е прочут с това, че си почива добре – той просто отхвърля да прави значими срещи преди 10 часа сутринта. Както се оказва, изпълнителният шеф на Microsoft Сатя Надела също избира да стартира деня си със умерено движение .

В изявление за списание Time Надела приказва за необикновено бързия си и в същото време доста потребен утринен обред.
 Ето по какъв начин да се събуждате щастливи заран  Ето по какъв начин да се събуждате щастливи заран  Ето по какъв начин да се събуждате щастливи заран  Ето по какъв начин да се събуждате щастливи заран
Пет секунди осъзнатост при започване на деня

Както изяснява Надела, ползата му към тази осъзнатост му е бил внушен от майка му, която била академик, учещ санскрит . Тя предпочитала практики, разказани в античните текстове, само че самият той си основал доста по-лесен и по-опростен обред за себе си.

„ Заимствах го от лекар, който работеше за възстановяване на представянето на футболния тим в Seattle Seahawk “, разказва Надела.

„ Първото нещо, което върша, отваряйки очите си заран, е да кажа „ благодаря “ за всичко, което имам, и за това, към което се стремя. Това е всичко. Не може да е по-лесно, само че като се има поради, че това става първият ми умишлен акт при започване на деня, това е необикновено потребно. “
 Ползите от пиенето на вода с краставица заран  Ползите от пиенето на вода с краставица заран  Ползите от пиенето на вода с краставица заран  Ползите от пиенето на вода с краставица заран
Науката за благодарността

Искрената признателност за всичко, което имате, и опитът да погледнете напред с оптимизъм не лишава повече от няколко секунди, само че макар простотата на ритуала, това в действителност работи – и има доста доказателства за това.

Да, опитът да се настроите положително за новия ден в действителност може да окаже осезаемо въздействие върху това по какъв начин ще протече.

Първо, психолозите споделят, че дребните ритуали от този тип (например, постоянно да се четат мантри, които помагат да се отървете от безпокойството, да разкъсате или изгорите лист хартия, на който сте написали за отрицателните си усеща, или да слушате една и съща обичана ария преди значима среща) може да окаже много положителен резултат върху настроението и способността ви за справяне с житейските провокации.

Второ, ритуалът на Надела се основава на обстоятелството, че заран той насочва цялото си внимание към благодарността , а откровената признателност съгласно учените е различен сигурен метод за възстановяване на възприятието ви за благоденствие.
 50 вдъхновяващи мисли за всеки ден  50 вдъхновяващи мисли за всеки ден  50 вдъхновяващи мисли за всеки ден  50 вдъхновяващи мисли за всеки ден
Невробиолозите считат, че възприятието за оптимизъм е като мускулите в тялото ни - може да се тренира. Колкото повече упражняваме да виждаме положителното в заобикалящата ни действителност, толкоз по-лесно ще ни се случва тъкмо това!

Като отделял малко време за признателност при започване на всеки ден, Надела обучавал мозъка си да разпознава всевъзможни, даже и най-малките аргументи да бъде благополучен и вследствие на това да намира още възможности за напредък. 

И по този начин … Ако имате най-малко няколко свободни секунди сутринта (със сигурност ще имате), пробвайте ритуала на Надела и вижте по какъв начин ще се отрази това на протичането на идния ден. 
 10 вълшебни мантри за положителен старт на деня  10 вълшебни мантри за положителен старт на деня  10 вълшебни мантри за положителен старт на деня  10 вълшебни мантри за положителен старт на деня
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР